Israelske raketter mot moské

To israelske raketter traff i dag like ved en moské på Gazastripen mens Hamas' åndelige og politiske ledere var inne og ba.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det forteller øyenvitner og slektninger av lederne.

Kilder i den militante palestinske organisasjonen Hamas sier at deres åndelige leder Sheikh Ahmed Yassin og politiske leder Mahmoud al-Zahar var inne i bygningen da rakettene traff like ved. De to slapp unna uten skader.

To mennesker ble skadd i et hus i nærheten i angrepet.

Den israelske hæren benektet at de hadde hatt moskeen som mål under sine angrep mot palestinske mål i kveld.

- Vi påpeker at hæren, i motsetning til palestinerne, ikke har til hensikt og ønsker heller ikke å ramme hellige steder, heter det i en uttalelse fra den israelske hæren. Tjenestemenn sier at heller ikke de to lederne var mål for angrepet.

Yassin ble plassert i husarrest 5. desember av palestinsk politi.

Flere titall mennesker ble skadd da israelske kamphelikoptre angrep palestinske mål i Gaza by og på Gazastripen i kveld, ifølge øyenvitner og sykehusansatte.

Raketter traff et bygningskompleks der palestinske sikkerhetsstyrke r holder til, sammen med president Yasser Arafats livgarde Styrke 17. Bygningen lå bare 50 meter fra Arafats kontor i byen.

Også byene Ramallah og Jenin på Vestbredden ble angrepet i kveld.

Minst ett kamphelikopter skjøt fem raketter mot politistasjonen i Ramallah, som ble evakuert for flere dager siden, ifølge en korrespondent for nyhetsbyrået AFP. Israelske overvåkingsfly fløy samtidig over området.

Minst tre raketter ble avfyrt mot byen Jenin. Ifølge palestinske sikkerhetstjenestemenn var målet sannsynligvis en bygning der det palestinske innenriksdepartement har kontorer, mens øyenvitner sier det var et kontor som tilhører Yasser Arafats Fatah-fraksjon som var målet.

(NTB-AFP-Reuters)