Israelske soldater avslørte gigantisk våpenlast fra Iran

Hevder Iran skulle supplere Hizbollah med tunge våpen.

VÅPENFUNN: Granater og landminer var bare noe av det som ble funnet ombord på skipet Francop, som skal ha hatt retning mot Syria. Foto: AFP PHOTO/DAVID BUIMOVITCH/Scanpix
VÅPENFUNN: Granater og landminer var bare noe av det som ble funnet ombord på skipet Francop, som skal ha hatt retning mot Syria. Foto: AFP PHOTO/DAVID BUIMOVITCH/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Israelske myndigheter sier at noen av landets kommandosoldater har beslaglagt det som skal være omkring 300 tonn iranske våpen - deriblant flere typer raketter, missiler, granater og antitankvåpen.

Ifølge nyhetsbyrået AP ble skipet Francop stoppet, og de angivelige våpnene beslaglagt, utenfor kysten av Kypros.

HebraiskIsraelske myndigheter sier beslaget, det største i israelsk historie, var ment for Hizbollah-geriljaen i Libanon.

Beholderne våpnene skal være funnet i var påtegnet «I. R. Iranian Shipping Lines Group».

Skipspersonalet understreker ifølge flere medier at de kun var kurerer - og ikke sto til ansvar for eventuelt farlig innhold og hva dette senere kunne brukes til.

På en av boksene sto det, ifølge israelske myndigheter, «122 mm-rakett» på hebraisk.

PressHizbollah brukte et stort antall 122 mm Katyusha-raketter under den månedlange krigen mot Israel i 2006. Omkring 1200 mennesker ble drept, mange av dem sivile og omkring 160 på israelsk jord.

Israelske diplomater er nå blitt instruert i å bruke funnet til å be deres kontakter utøve press mot Iran, skriver Haaretz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.