Israelske soldater brukte 11-åring som levende åte

- Overgrepene er for mange til å gå i detalj, sier FN-utsending.

UNGT OFFER: Amira Abu al-Qerem (15) får besøk på sykehuset av sin onkel, etter å ha blitt et av mange sivile ofre i krigen i Gaza. Hun ble offer for et flyangrep i byen Tel al-Hawa, hvor israelske soldater skal ha brukt barn som levende skjold. Foto: Jerry Lampen/REUTERS/Scanpix
UNGT OFFER: Amira Abu al-Qerem (15) får besøk på sykehuset av sin onkel, etter å ha blitt et av mange sivile ofre i krigen i Gaza. Hun ble offer for et flyangrep i byen Tel al-Hawa, hvor israelske soldater skal ha brukt barn som levende skjold. Foto: Jerry Lampen/REUTERS/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Menneskerettighets- eksperter hos FN har avslørt flere graverende detaljer om oppførselen til den israelske hæren under konflikten i Gaza.

Menneskelig skjoldFor få dager siden kom det fram hvordan soldatene brukte bilder av døde barn, voldtektsofre og gravide lik som motiv på humoristiske t-skjorter.

Den israelske avisen Haaretz skriver nå at FN har avdekket at en 11 år gammel palestinsk gutt har blitt brukt som menneskelig skjold av israelske soldater.

Hendelsen fant sted i byen Tel al-Hawa.

Brukt som åteGutten skal ha blitt beordret til å gå foran israelske soldater gjennom gatene, for å unngå at disse ble truffet av palestinsk ild.

Gutten skal også ha blitt brukt som åte når soldatene skulle gå inn i flere bygg.

Ifølge FNs spesialutsending for barn i væpnede konflikter, Radhika Coomaraswamy skal episoden ha funnet sted den 15. januar.

- Dette er bare en av mange graverende hendelser vi har dokumentert, uttalte Coomaraswamy.- Har drept barnSpesialutsendingen sa at israelske soldater også hadde skutt og drept palestinske barn, skutt mot et hus hvor de hadde bedt sivile om å skjule seg og knust et hjem hvis eneste beboere var en kvinne og et barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer