Israelske soldater brukte barn som skjold

Palestinske barn grovt misbrukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelske soldater brukte flere palestinere, blant dem to barn som menneskelig skjold under en aksjon i Nablus på Vestbredden nylig.

Den israelske menneskerettsorganisasjonen B\'\'Tselem har gransket hendelsen, og slår fast at soldatene brøt folkeretten under operasjonen i Nablus.

Om morgenen 25. februar tok de israelske soldatene 15 år gamle Amid Omeira til fange i Nablus, og tvang ham til å gå foran seg da de gjennomsøkte tre bolighus.

Ved ett tilfelle skjøt soldatene flere ganger inn i ett av rommene de skulle gjennomsøke, men uten at noen ble truffet.

Ble filmet

En annen gruppe israelske soldater tok Omeiras 24 år gamle fetter til fange, og brukte ham på samme måte.

Et fjernsynsteam filmet hendelsen, og bildene ble både vist på israelsk fjernsyn og i utlandet.

Samah Omeira ble tvunget til å gå først inn i husene og rommene de israelske soldatene skulle gjennomsøke, før soldatene fulgte etter og avfyrte flere skuddsalver.

Tre dager senere tok israelske soldater også den elleve år gamle palestinske jenta Jihan Dadush til fange i Nablus, og brukte henne som levende skjold.


Livredd elleveåring

Elleveåringen måtte vise vei for soldatene, ble tvunget til å åpne dører og måtte gå først inn i hus de skulle gjennomsøke.

- Jeg skalv av frykt. Jeg var redd for at de ville drepe meg og sette meg i fengsel. Alt jeg ville var å sove. Jeg er redd for at soldatene kommer tilbake for å ta meg, fortalte jenta senere til BTselems etterforskere.

- Bruken av menneskelige skjold er et avskyelig brudd på internasjonal humanitær lov og er helt klart og tydelig i strid med det militære regelverket i Israel, konkluderer BTselem som nå har bedt den israelske riksadvokaten granske hendelsen.

(NTB)