Israelske soldater fant bombe i Gaza

Israelske soldater uskadeliggjorde i dag en mindre bombe som ble funnet i nærheten av en jødisk bosetting på Gazastripen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bomben som besto av fire flasker fulle av sprengstoff og en fjernkontrollert utløsermekanisme, ble funnet langs en vei som brukes av israelske soldater på patrulje rundt Gush Katif-bosettingen midt i Gazastripen.

I nærheten av bomben var det plakater med israelsk-fiendtlige slagord, ifølge en israelsk talsmann.

Bomben ble funnet bare noen timer etter at et tusen-tall tilhengere av den radikale islamske bevegelsen Hamas demonstrerte i Gaza, med krav om hevnaksjoner mot Israel etter drapet på Hamas' fremste bombemaker, Mohieddin Sharif for en uke siden.

Drept

Kort før hadde den israelske regjeringen drøftet spesielle sikkerhetstiltak for å hindre angrepene som Hamas truer med på jødiske mål både i og utenfor Israel.

Sharif ble funnet drept etter en kraftig eksplosjon i Ramallah på Vestbredden. Israel nekter å ha hatt noe med hans død å gjøre og hevder han ble drept mens han monterte en bombe. Palestinerne på sin side viser til at tre kulehull er tegn på at han ble skutt og drept før eksplosjonen.

Hamas og mange vanlige palestinere er ikke i tvil om at det er Israel som står bak. Selvstyremyndighetene har imidlertid vært tilbakeholdende med å peke ut noen ansvarlige.

Advarte

Statsminister Benjamin Netanyahu advarte imidlertid de palestinske selvstyremyndighetene mot å legge skylden på Israel og ga klar beskjed om at han vil holde dem ansvarlige om de ikke greier å hindre Hamas i å gjennomføre bombeangrep mot israelske mål.

(NTB-AFP)