- Israelske soldater skjøt mot diplomater

Israelske soldater åpnet ild mot en gruppe med utenlandske diplomater som besøkte Gaza, ifølge den palestinske ministeren for internasjonalt samarbeid, Nabil Shaath, torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelske soldater åpnet torsdag ild mot en gruppe med utenlandske diplomater som besøkte Gaza, ifølge den palestinske ministeren for internasjonalt samarbeid, Nabil Shaath.

Shaath sa han ledet en gruppe med europeiske konsuler i Jerusalem og utenlandske representanter i de palestinske områdene da israelske soldater skjøt mot dem. Han sa at palestinske myndigheter hadde informert Israel om at den diplomatiske delegasjonen ville besøke Gaza. Likevel «fløy kulene over hodene våre», sa Shaath, som la til at diplomatene ble skremt av hendelsen.

Shaath arrangerte turen for å vise delegasjonen ødeleggelsene i de palestinske områdene.

Ifølge israelske myndigheter havnet delegasjonen i skuddlinjen etter at palestinere beskjøt en israelsk militærpost nær Gush Katif.

- Vi har fått opplyst i mediene at det var en delegasjon av diplomater der da skyteepisoden fant sted. Hvis dette er sant, er det enda et eksempel på at palestinere åpner ild for å framprovosere en reaksjon fra våre soldater, sa en talsmann for den israelske hæren.

To palestinere ble skutt og drept av israelske soldater torsdag. En 26 år gammel mann ble drept i en skuddveksling i Rafahdistriktet i Gaza. Ifølge kilder på sykehuset skal han ha blitt skutt i ryggen mens han flyktet fra israelske kuler i flyktningleiren Yebna.

En 18-åring ble skutt i brystet og drept nær grenseovergangen Karni mellom Israel og Gaza.

(NTB)