Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israelske soldater skjøt og såret 15 palestinere

Ti palestinere ble såret da israelske soldater åpnet ild mot demonstranter på den okkuperte Vestbredden fredag. Fem palestinere ble skutt på Gazastripen.

SAMMENSTØT:  En palestinsk demonstrant forsøker å hoppe over tåregassen som ble avfyrt av israelske styrker på Vestbredden fredag. Foto: REUTERS/Mohamad Torokman/NTB Scanpix
SAMMENSTØT: En palestinsk demonstrant forsøker å hoppe over tåregassen som ble avfyrt av israelske styrker på Vestbredden fredag. Foto: REUTERS/Mohamad Torokman/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere hundre palestinere deltok i demonstrasjonen i flyktningleiren al-Jalazun nord for Ramallah, i protest mot at israelske soldater onsdag skjøt og drepte en 19-åring fra leiren.

Mohammed Mubarak jobbet på et av prosjektene til den amerikanske bistandsorganisasjonen USAID da han ble drept i nærheten av en israelsk bosetning.

Soldatene som skjøt ham hevdet at han åpnet ild mot dem, men øyenvitner hevder at han var ubevæpnet.

- Kaldblodig drap Ifølge Palestinas arbeidsminister Maher Ghneim bar Mubarak på et skilt for å dirigere trafikken da de israelske soldatene skjøt og drepte ham. Ghneim kaller det «et kaldblodig drap».

Fredag skjøt de israelske soldatene mot demonstrantene med skarpt, opplyser palestinske sykehuskilder.

Skutt i Gaza Også på Gazastripen ble fem palestinere skutt og såret av israelske soldater fredag.

Ifølge øyenvitner kastet en gruppe palestinere stein mot israelske soldater ved grensegjerdet.

Ifølge en talskvinne for den israelske regjeringshæren ble det først skutt varselskudd mot steinkasterne, før soldatene skjøt direkte mot dem.

27 palestinere ble skutt og drept av israelske soldater på Vestbredden i 2013, og det var over tre ganger så mange som året før, viser en oversikt fra den israelske menneskerettsorganisasjonen B'Tselem.

(NTB)

Hele Norges coronakart