Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Israelske styrker inn i kjøpesenteret i Nairobi

Skal forsøke å redde gisler, hevder én sikkerhetskilde. En annen benekter meldingen.

SKUDDVEKSLINGER: Væpnede sikkerhetsstyrker kledd i sivilt tøy tok opp kampen med angriperne inne på senteret i Nairobi. Foto: EPA/NTB Scanpix
SKUDDVEKSLINGER: Væpnede sikkerhetsstyrker kledd i sivilt tøy tok opp kampen med angriperne inne på senteret i Nairobi. Foto: EPA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Israelske styrker har gått inn i kjøpesenteret som holdes av terrorister i Nairobi, opplyser sikkerhetskilder til AFP.

- Israelerne har nettopp går inn for å redde gisler og skadde, sier den anonyme kilden.

Informasjonen er ikke offisielt bekreftet og det hersker forvirring om riktigheten. En annen sikkerhetskilde sier til Reuters at israelerne «ikke er deltagere i noen nært forestående storming».

En talsmann for Israels utenriksdepartement vil verken bekrefte eller benekte at israelske styrker er gått inn.

- Vi har ikke for vane å kommentere sikkerhetssamarbeid av noe slag som kan eller ikke kan ha skjedd, sier talsmann Paul Hirschson ifølge NTB.

Minst 59 personer ble drept da en gruppe væpnede menn begynte å skyte inne på kjøpesenteret Westgate i Kenyas hovedstad. 175 ble skadd og rundt 1000 ble reddet ut, ifølge landets innenriksminiser Joseph Lenku.

Fortsatt holder mellom 10 og 15 terrorister et ukjent antall gisler inne i bygget. Tidligere statsminister Raila Odinga sier de ikke vet hvor mange uskyldige som befinner seg der inne.

- Det er et ganske stort antall som befinner seg i tredje etasje og i kjelleren, sier han.

- Prioriteten er å redde så mange liv som mulig, sier innenriksminister Joseph Lenku til Al Jazeera.

RØMTE: Handlende evakuerer med hendene i været. Foto: EPA/KABIR DHANJI/NTB Scanpix
RØMTE: Handlende evakuerer med hendene i været. Foto: EPA/KABIR DHANJI/NTB Scanpix Vis mer

Westgate er et av Nairobis største og mest eksklusive kjøpesenter, og brukes i all hovedsak av velstående fastboende og utledninger. I tillegg til kenyanere er det bekreftet drepte fra Frankrike, Canada og Kina. Et ukjent antall amerikanere ble skadd.

Den somaliske islamistgruppen al-Shabaab tar på seg ansvaret for angrepet. Til Al Jazeera sier al-Shabaab at de spesifikt gikk etter ikke-muslimer da de åpnet ild. På Twitter skriver de at det ikke er aktuelt å gå inn i forhandlinger om de gjenværende gislene.

Journalist og øyenvitne Daniel Howden i bladet The Economist forteller at en indisk mann ble spurt om han visste hva Mohammeds mor het. Da han ikke greide å svare riktig, ble han skutt og drept av angriperne.

SKADD: En skadd mann på fortauet utenfor kjøresenteret i Nairobi. Foto: REUTERS/Goran Tomasevic/NTB Scanpix
SKADD: En skadd mann på fortauet utenfor kjøresenteret i Nairobi. Foto: REUTERS/Goran Tomasevic/NTB Scanpix Vis mer

Saken oppdateres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media