Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israelske styrker inn på Vestbredden

Israelske styrker med lette panservogner rykket sent i går kveld fram mot palestinskkontrollerte områder på Vestbredden. Minst to steder ble det innført portforbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge israelsk fjernsyn var store troppestyrker satt inn i en militær operasjon i området mellom Jerusalem og byen Betlehem på Vestbredden. Natten før ødela israelske styrker en palestinsk politistasjon i et to timer langt raid i det samme området.

Israels statsminister Ariel Sharon advarte tirsdag palestinerne om at de må betale en høy politisk pris, hvis de ikke slutter å bruke vold.

-Palestinerne har mye å tape, og kommer til å tape mer hvis volden fortsetter, sa Sharon på en tale i politiets hovedkvarter i Jerusalem.

Han tilføyde at israelerne ikke vil godta at deres rett til overhøyheten over Jerusalem blir utfordret. -Det kommer en dag da Gilo, en by innen vår hovedstads grenser, ikke lenger vil stå under palestinsk beskytning, sa Sharon.

Den israelske statsministeren viste til en episode tirsdag morgen, der palestinere skjøt mot Gilo fra stillinger i byen Beit Jala på Vestbredden. Gilo ligger i den østlige utkanten av Jerusalem, ikke langt fra Betlehem.

(NTB-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling