Israelske styrker pågrep koma-pasient

Israelske soldater stormet søndag et sykehus på Vestbredden og pågrep en palestinsk mann som lå i koma, opplyser palestinske sykehuskilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Khaled Khreiwish, som tilhører den ytterliggående palestinske gruppen Hamas, ble skutt i hodet av israelske soldater lørdag.

Ifølge palestinske øyenvitner slo soldatene, som var forkledd som palestinere, til under en minnemarsj for et annet Hamas-medlem som ble drept under et angrep mot en jødisk bosetting lørdag.

Israelske talsmenn benekter å ha angrepet marsjen, men sier at soldatene skjøt mot en bil med væpnede palestinere som kom for nær.

En 19 år gammel palestiner ble drept og fem ble såret under det israelske angrepet, blant dem Khreiwish.

Da israelske soldater søndag stormet sykehuset i Tulkarem for å pågripe Hamas-aktivisten lå han i koma og fikk tilført både blod og oksygen.

- Soldatene sa at de ville hente denne mannen. Jeg sa at de ikke kunne ta ham, at han var såret. Men de insisterte og tok ham. Han kan dø når som helst, sier sykehusets direktør Ahmed Abu Baker.

- Dette er inhuman handling som strider mot folkeretten. Styrker kan ikke storme sykehus. Dette er helt inhumant. Sykehus er ukrenkelige, sier han.

For få dager siden stormet israelske soldater også et mentalsykehus i Betlehem på Vestbredden, og pågrep 12 palestinere de hevdet var militante.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.