Israelske styrker rykker inn i Betlehem

Israelske tanks rullet inn i Betlehem tidlig fredag morgen, bare timer etter at en palestinsk selvmordsbomber drepte 11 mennesker i Jerusalem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De israelske styrkene har gått inn i byen fra sør, og omringet Fødselskiren for å hindre palestinere i å søke tilflukt der. En palestiner skal så langt være drept i aksjonen.

Også i Gaza skal omkring 15 panservogner i følge øyenvitner være på vei mot de palestinske landsbyene Absan og El Karara i Gaza, melder CNN. Det har foreløpig ikke kommet noen kommentarer om aksjonen fra Isreaelsk hold.

Det var ventet at Israelsk styrker ville gå til snarlig motangrep etter at en 26-år gammel palestiner tok med seg 11 mennesker i døden på en buss i Jerusalem torsdag morgen. Hamas tok senere ansvaret for terrorangrepet under en TV-sending Hezbollah's TV-kanal.

Oppblussingen av konflikten kommer på tross av forsøk fra særlig USA på å holde situasjonen i midtøsten i sjakk. En opphetet situasjon i midtøsten passer dårlig med Washingtons fokus, som i disse dager er på Irak.

<B>FORAN FØDSELSKIRKEN:</B> Det bibelske stedet der Jesu fødsel sies å ha funnet sted. Israelske tanks rullet inn i Betlehem før soloppgang.