Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israelske styrker satt i beredskap

Den israelske hæren er satt i beredskap på Vestbredden og på Gazastripen på grunn av Yasser Arafats dårlige helsetilstand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den israelske beslutningen ble tatt etter et møte mellom forsvarsminister Shaul Mofaz og israelske etterretningsledere i Tel Aviv torsdag.

Israels hærsjef, general Moshe Yaalon, har også hatt et møte med offiserene som har ansvaret for de okkuperte palestinske territoriene.

Palestinske ledere forbereder seg også på det verste. Torsdag ble alle sjefer for palestinske sikkerhetsorganer innkalt til hastemøte i det palestinske hovedkvarteret i Ramallah, og statsminister Ahmed Qurie reiser fredag til Gaza for å ha samtaler med de øverste sikkerhetssjefene der.

Qurie er fungerende sjef for det palestinske nasjonale sikkerhetsrådet og alle sikkerhetsorganene mens Arafat er syk

Det er utbredt frykt for at situasjonen i de palestinske områdene, særlig på den eksplosive Gazastripen, kan ende i anarki om Arafat dør.

Det har vært en nesten sammenhengende serie væpnede sammenstøt mellom militante grupper og både palestinske sikkerhetsstyrker og israelske militære på Gazastripen den siste tiden.

Det kom torsdag motstridende meldinger fra Paris om Arafats helsetilstand. Medisinske kilder opplyste at han var i koma, og Frankrikes president prioriterte et besøk hos Arafat over et viktig EU-toppmøte i Brussel. Men palestinske kilder avviste at tilstanden var forverret.

(®NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media