Israelske styrker trekker seg tilbake

Ramallah: Israel har besluttet å trekke sine styrker tilbake fra Yasser Arafats hovedkvarter i Ramallah, men vil holde seg i nærheten, melder israelsk radio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Ariel Sharon bestemte seg for å lette på den ti dager lange beleiringen etter å ha hatt møter med sine øverste ministere og ledelsen for hæren søndag morgen, skriver avisen Haaretz på sine nettsider.

Styrkene som er utplassert rundt hovedkvarteret vil trekke seg tilbake, men vil holde seg i nærheten for å sikre at ettersøkte terrormistenkte inne på området ikke unnslipper, skriver avisen.

- De som ikke er involvert i terror vil få lov til å gå hjem. Ettersøkte som forsøker å forlate stedet vil bli arrestert, sier en politisk kilde.

Israelske stridsvogner ødela det meste av Arafats hovedkvarter etter at den ytterliggående organisasjonen Hamas tok på seg ansvaret for en selvmordsaksjon som krevde seks menneskeliv i Tel Aviv 19. september.

USA har bedt Israel om å løse situasjonen ved Arafats hovedkvarter, fordi det skaper problemer for det amerikanske forsøket på å få støtte til sin kampanje mot Irak.

NTB