Isselin (20) fikk feilsendt andres PIN-koder fra Skatteetaten

- Kunne sikkert bestilt kredittkort og gjort masse ugagn.

PERSONOPPLYSNINGER PÅ AVVEIE: Isselin Sindborg (20) fikk skattekortet og inntektsopplysninger på en ukjent mann fra Skatteetaten. Foto: PRIVAT
PERSONOPPLYSNINGER PÅ AVVEIE: Isselin Sindborg (20) fikk skattekortet og inntektsopplysninger på en ukjent mann fra Skatteetaten. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Isselin Sindborg (20) fra Kongsberg ble svært overrasket da hun nylig fikk feilsendt sensitive personopplysninger på en ukjent mann fra Skatteetaten.

Brevet fra etaten inneholdt hennes likningsattest. Inni det lå det to andre papirer, som viste seg å tilhøre en ung man fra Røyken.

- Da jeg fikk brevet kikket jeg bare raskt på det første arket. Men da jeg tok det fram igjen nå oppdaget jeg at jeg har fått to dokumenter som aldeles ikke skulle til meg, forteller Isselin til Dagbladet.no.

Får tilgang til pensjon og studielånHer var det blant annet et skattekort med mannens personnummer, opplysninger om inntekt, samt PIN-koder som gjør det mulig å logge inn på MinSide.

Dette er en samlig offentlige tjenester på nett og man kan blant annet søke om studielån og sjekke både statusen på byggsaker og opparbeidet pensjon.

20-åringen reagerer spesielt på at de feilsendte dokumentene er påført følgende advarsel:

«Kodene brukes til identitetskontroll i flere tjenester. Pass derfor godt på dem.»

- Med disse opplysningene kunne jeg helt sikkert bestilt kredittkort og gjort masse ugang. Godt for ham at det kom til en ærlig person, som ikke vil misbruke det, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer