Istanbul, Dhaka, Bagdad: Tre massedrap på få dager. Nær 200 drept

Mens muslimer verden over ser på ramadan som måneden for faste og edle handlinger, har terrorgruppa IS og andre jihadister brukt den religiøse høytida til massedrap. 

FJERNER DE DØDE: Irakiske brannfolk og sivile bærer bort de døde som ble drept i en bilbombe da de var på markedet for å handle inn mat og gaver i forbindelse med ramadan. Minst 123 personer ble drept i angrepet, som terrorgruppa IS påtar seg skylda for. Foto: Khalid Mohammed / Ap / Scanpix
FJERNER DE DØDE: Irakiske brannfolk og sivile bærer bort de døde som ble drept i en bilbombe da de var på markedet for å handle inn mat og gaver i forbindelse med ramadan. Minst 123 personer ble drept i angrepet, som terrorgruppa IS påtar seg skylda for. Foto: Khalid Mohammed / Ap / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I snart en måned har muslimer over hele verden fastet på grunn av ramadan. Fra soloppgang til solnedgang skal muslimene faste, være seksuelt avholdne og holde seg unna krangler.

- Avstå fra ufred og strid

De troende oppfordres til å avstå fra strid og ufred - og konsentrere seg om åndelig fordypelse.

Samtidig har terrorgruppa IS og muslimske ekstremister tatt på seg ansvaret for en rekke blodige terroraksjoner den siste tida:

  • Bagdad, natt til søndag: Irakere samlet seg i Bagdad sentrum for å spise, handle og feire at de nå er kommet til en av de siste døgnene av den hellige måneden ramadan. En voldsom bombe eksploderte og drepte minst 123 mennesker, hvorav en rekke barn. Flere hundre personer er skadd.
  • Dhaka, fredags kveld: Terrorister tok seg inn i en restaurant i ambassadeområdet i byen. Over 30 personer ble tatt som gisler. Etter ti timers gisseldrama, stormet kommandosoldater restauranten. 13 gisler ble reddet ut i live. Terroren krevde minst 22 liv.
  • Istanbul, tirsdag 28. juni: Minst 36 ble drept og 147 skadd under terrorangrepet på Atatürk lufthavn.

Tredje massedrap

«Mens irakerne var ute og feiret, ble en voldsom bombe utløst og drepte minst 123 mennesker, som er det tredje massedrapet av sivile i tre land, utført av IS de siste dagene», skriver The New York Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer