Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Istanbul-terroristen er trolig uigur

Ifølge Tyrkias visestatsminister Veysi Kaynak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som sto bak terroraksjonen mot en nattklubb i Istanbul nyttårsaften, tilhører trolig Kinas muslimske uigur-minoritet, sier Tyrkias visestatsminister Veysi Kaynak til Reuters.

Nyhetsbyrået skriver at tyrkisk etterretningstjeneste vet hvor han muligens kan befinne seg.

- Området der han kan ha gjemt seg er identifisert. Sikkerhetsstyrkene våre leter nå i deler av Silivri, sier Kaynak i et intervju med kringkastingsselskapet A Haber, skriver NTB.

Silivri er et område vest for Istanbul.

Visestatsministeren har beskrevet mannen som et «spesialtrent» medlem av en celle, som på egenhånd gjennomførte angrepet. Han mener også at det er større sjanse for at tyrkiske myndigheter vil finne ham, heller enn at han flykter landet.

Tyrkias utenriksminister opplyste i går at gjerningsmannen er identifisert, men ga ingen ytterligere opplysninger om mannen.

Angrepet mot nattklubben Reina i Istanbul fant sted natt til 1. januar.

Gjerningsmannen drepte 39 personer og såret ytterligere 65.

Av de drepte er 27 utlendinger og 11 tyrkere så langt identifisert, ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

Blant utledningene var statsborgere fra Israel, Russland, Canada, Frankrike, Tunisia, Libanon, India, Belgia, Jordan og Saudi-Arabia.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling