- Istedenfor julebord kan de ansatte i kommunen fylle et hull hver

Kreativ julekalender fra sjøkaptein i Lofoten.

<strong> - HÅPER Å KOMME FRAM TIL FLYPLASSEN:</strong>  Et nytt hull hver dag i julekalenderen til sjøkaptein Arne Nikolaisen i Vestvågøy i Lofoten. Foto: Privat.
- HÅPER Å KOMME FRAM TIL FLYPLASSEN: Et nytt hull hver dag i julekalenderen til sjøkaptein Arne Nikolaisen i Vestvågøy i Lofoten. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Seint ute med julekalender?

Kriseløsningen kommer fra Lofoten - og den kan fungere i de aller fleste nabolag i by og land fra nord til sør.

Supplybåt-skipper Arne Nikolaisen (55) lanserte først modellen på Facebook og i Lofotposten: fyll grus i ett høl i veien eller gata hver dag - så kommer du kanskje fram til julaften.

World Economic Forum rangerte i fjor norsk veistandrad på linje med Azerbadjan, Surinam, Albania, Indonesia, Elfenbenskysten, Pakistan, India og Etiopia.

Det startet med en sarkastisk julehilsen til Vestvågøy kommune og entreprenørfirmaet som har fått tildelt sitt begrensede beløp for å holde i orden grusveien til de hundre innbyggerne i byggefeltet Tussan, fire kilometer fra Leknes.

Nytt hull under hver luke
- Julekalenderen her i Tussan virker på den måten at det blir åpnet et nytt hull i veien hver dag, hilste Nikolaisen, og påpekte det faktum at veien da til slutt blir flat og fin igjen.

Så videreutviklet han ideen og foreslo for nyvalgt ordfører Remi Solberg (Ap) at kommunen kan droppe julebord, og isteden sende en kommunesansatt med en skuffe grus hver dag for å fylle igjen et hull hver dag.

Og under den siste julekalenderluka 24. skal det være selveste ordføreren som dukker opp og fyller igjen det største hullet så nissen kommer fram.

- Har du fått noen respons fra ordføreren ?

- Nei, ikke fra ham, men fra mange andre. Han er såpass nyvalgt at han bør ta hintet, humrer Nikolaisen da Dagbladet tar kontakt for å sjekke kalender-temperaturen.

- Har du vurdert å legge et nytt navn på en nabo under hver luke, som så tetter sitt hull hver dag som gave til nabolaget?

- Jeg skjønner ideen, og har ikke det minste i mot at andre prøver den vrien. Akkurat her fikser vi gatelysene og holder orden på alt annet med veien unntatt hullene. Det er der vi har en felles forståelse av at kommunen kan bruke noen flere av skattekronene vi betaler inn, redegjør Nikolaisen.

Bombekrater
Sånn helt privat er han ikke avhengig av passere «bombekrateret» til og fra eget hus i adventstiden. Fra torsdag og fram til nyttårsaften skal han ut på kapteinsjobben på supplysbåten «Stril Poseidon» ved Heidrun-plattformen på værharde Haltenbanken.

Så han er vel vant med ustø grunn under føttene.

Første utfordring blir å ta seg fram med bil til flyplassen torsdag.

- Og så hadde det jo vært fint å kunne ta seg tilbake til restene av husets kalkun første nyttårsdag, filosoferer kapteinen rundt årets julekalender-prosjekt.
- Ikke skyld på julebordet

Dagen derpå får Dagbladet bekreftet av Nikolaisen selv at han greide å passere veikraterne og rakk fram til flyet.

En leser gjør oppmerksom på at sjøkapteinen og nabolaget nok må se seg om etter andre finansieringskilder enn kommuneansattes julebord:

«Vestvågøy kommune har aldri spandert julebord på de ansatte.  De gangene vi har julebord betaler vi hver og en av oss det det koster.  Og det synes vi bare er rett og riktig.   Hilsen en ansatt i Vestvågøy kommune.»

<strong> STIKKER TIL SJØS:</strong>  Kaptein Arne Nikolaisen kommer med julekalender-forslag til hvordan hjemveien kan fikses. Foto: Privat.
STIKKER TIL SJØS: Kaptein Arne Nikolaisen kommer med julekalender-forslag til hvordan hjemveien kan fikses. Foto: Privat. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer