IT-aksjene snur ned

IT-aksjene på Oslo Børs snudde brått nedover i 13-tiden. Frykt for et stygt fall på Nasdaq tynger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toppen er nådd! Dette skrev Finanskanalen i dagens før-børs-kommentar. Overskriften var ikke bokstavelig ment, men som en forklaring på at IT-aksjene hadde gått kraftig opp på kort tid, og at de derfor trolig er klar for en liten pause.

En snau time før Wall Street åpner er IT-indeksen ned 0,5 prosent etter å ha vært opp to prosent.

Det er først og fremst Nera som faller kraftig mandag. Kursen er ned hele 5,8 prosent etter at Finanskanalen skrev om at Nera kan komme til å levere et resultat helt ned mot null for første kvartal. Årsaken er både de tunge kostnadene for Wireless Broadband, men også spukelasjoner om svake marginer i transmisjonsdelen. First Securities anbefaler nå salg av Nera.

Også InFocus og Tandberg er markert ned, men det kan like gjerne skyldes ekstrem kursoppgang de seneste ukene for dem begge. Kl 14.45 er Tandberg ned 2,7 prosent på 108 kroner, mens InFocus er ned 3,4 prosent på 169,5 kroner.

Merkantildata faller også kraftig. Aksjen er ned 4,5 prosent på 25,50 kroner. Selskapet kommer med tall førstkommende torsdag, og markedet venter ifølge Reuters et underskudd på 8,4 millioner kroner før skatt i første kvartal. Det er imidlertid store sprik blant analytikerne.

Tandberg Television er ned 5,4 prosent til 70 kroner i heller tynt volum.

Den overjordiske aksjen Opticom er opp 5,9 prosent til 845 kroner, etter å ha vært over 900 kroner under dagen.

Aksjene utenfor IT-sektoren er blandet. Norsk Hydro, som leverte gode tall i formiddag, har falt litt tilbake etter en sterk åpning, og er opp beskjedne 1,7 prosent til 386,5 kroner i 14.50-tiden.

Samme tid er det omsatt aksjer for 1,5 milliarder kroner, hvorav 28 prosent av detter er i Opticom.