Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IT-ansatt hos Panama Papers-firmaet Mossack Fonseca arrestert i Genève

Frykt for at den hemmelige kilden er avslørt.

GIGANTLEKKASJE: Den tyske journalisten Frederik Obermaier og hans avis Süddeutsche Zeitung arbeidet tett med en ukjent kilde om de såkalte «Panama Papers»-avsløringene, som er basert på en massiv lekkasje av 11,5 millioner dokumenter. Sueddeutsche Zeitung delte lekkasjen med medier over hele verden og med International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ). Foto: AFP/CHRISTOF STACHE
GIGANTLEKKASJE: Den tyske journalisten Frederik Obermaier og hans avis Süddeutsche Zeitung arbeidet tett med en ukjent kilde om de såkalte «Panama Papers»-avsløringene, som er basert på en massiv lekkasje av 11,5 millioner dokumenter. Sueddeutsche Zeitung delte lekkasjen med medier over hele verden og med International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ). Foto: AFP/CHRISTOF STACHE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det franske nyhetsbyrået Agence France-presse melder om arrestasjonen på twitter nå i ettermiddag.

Blant reaksjonene på twitter er «la oss håpe det ikke er varsleren».

Det er den sveitsiske avisa Le Temps som bringer nyheten om arrestasjonen av en it-medarbeider ved Geneve-kontoret til advokatkontoret Mossack Fonseca. Medarbeideren har ifølge Le Temps sittet varetektsfengslet i flere dager, mistenkt for å ha lekket et «stort volum» konfidensielle dokumenter.

NTB skriver at det ifølge Le Temps ikke foreligger beviser for at medarbeideren var kilden til den store lekkasjen av dokumenter fra selskapet i april som går under navnet Panama Papers.

Lekkasjen avdekket hvordan politiske ledere, selskap og rikinger verden over skjuler store beløp i skatteparadis verden over.

En talsmann for statsadvokaten i Genève, Henri Della Casa, sier til AFP at en kriminalsak har blitt åpnet etter en klage fra Mossack Fonseca.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!