Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

It-blodbad på Oslo Børs

It-aksjene falt i gjennomsnitt med 6,4 prosent på Oslo Børs i løpet av dagen. Det bidro til at totalindeksen gikk ned med 2,22 prosent og sluttet på 1509,1 poeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nedgangen i dag ble utløst av et resultatvarsel fra it-giganten Intel. Selskapet opplyste at inntjeningen ville stige i tredje kvartal med fra 3 til 5 prosent. Markedet hadde ventet en inntjening på omlag sju prosent.

Dermed startet et kursras som foreløpig har stanset på rundt 15 prosent. Resultatvarselet fra Intel fikk store ringvirkninger fordi investorene nå frykter svakere resultater også i andre solide selskaper.

Nokia var for eksempel ett av de selskaper som måtte registrere en nedtur til tross for at selskapet er ett av it-sektorens mest lønnsomme. Ved åpningen av teknologibørsen i New York fredag ettermiddag norsk tid falt it-indeksen med drøye 5 prosent. Etter hvert steg den noe, men utviklingen er fortsatt svak.

Mange observatører fryktet fredag at Intels resultatvarsel bare er en begynnelse på den lenge fryktede nedturen for aksjer innenfor tele, data og internett.

(NTB)