IT-blodbadet avlyst på børsen

IT-indeksen på Oslo Børs sank bare med 0,34 prosent i dag. Dermed er blodbadet på børsen avlyst - foreløpig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det store fallet i IT-aksjer torsdag og den negative utviklingen i USA i går kveld var det mange som hadde ventet et nytt kraftig fall for IT-aksjene også i Oslo.

Men den gang ei. Riktignok lå IT-indeksen på det verste hele 6,6 prosent lavere enn i går, men da dagen sluttet var fallet for IT-aksjene kun på 0,34 prosent.

- Det er mye psykologi som styrer utviklingen. Etter det kraftige fallet i IT-aksjer i går er det nok mange som synes at de har blitt billige, i hvert fall i forhold til kursnivået for 14 dager siden. Dette førte til at en del investorer i dag gikk inn i IT-aksjer, sier informasjonskonsulent Geir Harald Aase ved Oslo Børs til NTB.

Jobbsøkertjenesten StepStone, som har vært en av de mest profilerte IT-høytflygerne på børsen sank med litt over 5 prosent til 21,8 kroner. StepStone ble i utgangspunktet priset til 32 kroner da det ble introdusert på børsen tidligere i år.

Siden toppnoteringen for IT-aksjer den 10. mars har IT-indeksen falt 14,9 prosent. Fra nyttår har likevel IT-indeksen steget med 12,6 prosent mens totalindeksen har falt 1,1 prosent.

IT-aksjene falt svakt på Oslo Børs fredag, men både bank- og oljeaksjer bidro til at totalindeksen fikk en oppgang på 1,6 prosent til en sluttindeks på 1.345.