Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IT-bransjen tar «alt» med utdannelse

Fra kyndig hold hevdes det at Norge går så det suser. Siktes det til fedrelandets data- og IT-bransje, holder påstanden mål. Ta for eksempel dataselskapet Hewlett-Packard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På ett år er antall ansatte økt med 15, til 186 ansatte ved avdelingene i Oslo, Trondheim, Stavanger og Bergen. Og i jubileumsåret - det er denne uka 30 år siden selskapet etablerte seg i Norge - ventes enda flere ansettelser. - Vi kommer til å være minst 190 ansatte ved utgangen av året. Det går så bra i IT-bransjen at det stadig er behov for nye folk, forteller HPs personalkonsulent Toril Haaland. Gjennomtrekk er ingen forklaring, for de ansattes gjennomsnittlige tid i firmaet er ni år. - De fleste vi ansetter er sivilingeniører eller siviløkonomer. Vi vil helst ha folk med høy utdannelse, men jo lengre erfaring de har, dess mindre betyr lengde på og type utdannelse. - Er det noen filosofer hos deg? - Nei, men vi har en sivilagronom - det er jo litt uvanlig. Og vi har folk med administrativ utdannelse fra Sjøkrigsskolen. Så det er ingen ulempe med utradisjonell utdannelse. - Ville du ansatt en idéhistoriker med skikkelig peiling på PC? - Det kommer helt an på hvilken funksjon vedkommende skal ha. - Nå vil arbeidsdirektøren importere 10000 utlenlandske arbeidstakere årlig. Hva med dere? - Den kompetansen vi ikke finner i Norge, er vi blitt mer åpne for å hente inn fra utlandet. Vi har flere utlendinger i selskapet, og akkurat nå en franskmann og en amerikaner - riktignok rekruttert fra HP-bedrifter i utlandet. Selvfølgelig er personalkonsulenten av den oppfatning at hun jobber i en på alle måter utmerket bedrift, som ingen med glede forlater, men: - Også vi ser at det er blitt mer akseptert å skifte jobb i stedet for å ha én trygg arbeidsplass hele livet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!