IT-ekspert dømt til 15 år i fengsel for å ha sendt en halv million kroner til al-Qaida

- Jeg skammer meg.

DØMT: Tirsdag ble 39 år gamle Wesam El-Hanafi dømt til 15 år bak lås og slå for å ha støttet og bidratt med finansiering av en terrorgruppe. Foto: REUTERS/Jane Rosenberg
DØMT: Tirsdag ble 39 år gamle Wesam El-Hanafi dømt til 15 år bak lås og slå for å ha støttet og bidratt med finansiering av en terrorgruppe. Foto: REUTERS/Jane Rosenberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag ble 39 år gamle Wesam El-Hanafi dømt til 15 år bak lås og slå for å ha støttet og bidratt med finansiering av en terrorgruppe.

Hanafi, som er født i Brooklyn, har sendt i overkant av 500 000 norske kroner til terroristgruppa al-Qaida i perioden 2007-2009.

Han har i tillegg sendt radiostyrte biler hvis deler kan brukes i konstruksjonen av bomber, samt bistått med teknisk rådgivning slik at medlemmer av gruppa kunne sende krypterte meldinger seg imellom. Kunnskap han har opparbeidet seg etter å ha jobbet i en årrekke som spesialist når det kommer til datasikkerhet.

- Skammer meg Han har de siste fem årene sittet bak murene i avvente på dommen, og sier selv at han har hatt tid til å reflektere over det han har gjort.

- Jeg gjorde ikke bare feil valg, jeg gjorde de verst tenkelige valgene. Jeg angrer på, og skammer meg over, det jeg har gjort, sier han ifølge nyhetsbyrået AP.

Statsadvokat John Cronan sier til samme nyhetsbyrå at El-Hanafi også var involvert i rekognosering av børsen i New York med tanke på gjennomføringen av et terrorangrep i framtiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.