Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IT-ekspert dømt til 15 år i fengsel for å ha sendt en halv million kroner til al-Qaida

- Jeg skammer meg.

DØMT: Tirsdag ble 39 år gamle Wesam El-Hanafi dømt til 15 år bak lås og slå for å ha støttet og bidratt med finansiering av en terrorgruppe. Foto: REUTERS/Jane Rosenberg
DØMT: Tirsdag ble 39 år gamle Wesam El-Hanafi dømt til 15 år bak lås og slå for å ha støttet og bidratt med finansiering av en terrorgruppe. Foto: REUTERS/Jane Rosenberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag ble 39 år gamle Wesam El-Hanafi dømt til 15 år bak lås og slå for å ha støttet og bidratt med finansiering av en terrorgruppe.

Hanafi, som er født i Brooklyn, har sendt i overkant av 500 000 norske kroner til terroristgruppa al-Qaida i perioden 2007-2009.

Han har i tillegg sendt radiostyrte biler hvis deler kan brukes i konstruksjonen av bomber, samt bistått med teknisk rådgivning slik at medlemmer av gruppa kunne sende krypterte meldinger seg imellom. Kunnskap han har opparbeidet seg etter å ha jobbet i en årrekke som spesialist når det kommer til datasikkerhet.

- Skammer meg Han har de siste fem årene sittet bak murene i avvente på dommen, og sier selv at han har hatt tid til å reflektere over det han har gjort.

- Jeg gjorde ikke bare feil valg, jeg gjorde de verst tenkelige valgene. Jeg angrer på, og skammer meg over, det jeg har gjort, sier han ifølge nyhetsbyrået AP.

Statsadvokat John Cronan sier til samme nyhetsbyrå at El-Hanafi også var involvert i rekognosering av børsen i New York med tanke på gjennomføringen av et terrorangrep i framtiden.

- Han levde «The American Dream», før han snudde ryggen sin til Amerika, og sverget troskap til vår verste fiende, sier han.

15 år El-Hanafis forsvarer, Sarah Kunstler, har bedt om at hennes klient får strafferabatt da forholdene han har levd under de siste fem årene har vært fryktelig dårlige. Hun ber også om at det tas hensyn til at han angrer på sine handlinger.

- Han vet at han må leve med skrekken og skammen fra det han har gjort, sier hun.

Da 39-åringen tilsto sto han i fare for å måtte sone 20 år, men dommer Kimba Wood la til grunn at han hadde sonet under vanskelige forhold da hun fastsatte dommen til 15 år.