IT-fall på trappene i USA

IT-aksjen har steget seks dager på rad i USA. Det ser ut til at den syvende dagen blir en hviledag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IT-aksjene fortsetter å vise styrke, og amerikanske investorer har seks handledager på rad sørget for oppgang for sektoren. Selv om gårsdagens oppgang var marginal, var den like fullt en bekreftelse på en sterk underliggende optimisme i etterkant av mandagens IT-rally.

Sist gang Nasdaq-indeksen steg seks dager på rad, var i februar i fjor da IT-hysteriet var på topp. Den gang endte Nasdaq-indeksen på 4.427 poeng den sjette dagen.

Det ser imidlertid ut til at seiersrekken kan bli brutt onsdag. To timer før åpning indikerer futures-handelen en svak nedgang fra start. Det er på tide med gevinstsikring.

I tilegg til forrige ukes rentekutt har markedet nytt godt av at man nå er inne i en stille periode mellom resultatsesongen og perioden med resultatvarsler. Denne perioden bruker investorene til å rydde i sine posisjoner. Det er derfor en del som tyder på at oppgangen mangler et solid fundament.

- Folk var underinvesterte, det var short-posisjoner som skulle dekkes inn, og alle disse faktorene kom sammen på samme tid. Det ga en eksplosiv bevegelse. Men det trenger støtte fra fundamentale faktorer. Dersom en svakere trend blir presset ytterligere frem, kan det bli en katalysator for en ny bevegelse nedover, sier sjefstrateg Peter Boockvar i det amerikanske meglerhuset Miller Tabak & Co til CBS Marketwatch.

Tirsdag steg Nasdaq-indeksen 8 punkter til 2.313,85 poeng. For Dow Jones ble det et fall på 80 punkter til 11.257,24 poeng. Nasdaq 100-indeksen som omfatter de 100 største selskapene på Nasdaq-børsen steg marginale 0,16 prosent i etterbørshandelen.

Det står ingen markedsbevegende nøkkeltall på dagens agenda.

To timer før åpning er Nasdaq-futuren ned 17 punkter hensyntatt fair value. Det indikerer et fall fra start for IT-aksjene. Samtidig er S&P-futuren ned 4,4 punkter. Det indikerer at Dow Jones-indeksen åpner ned rundt 35 punkter, og dermed fortsetter å falle.

Artikkelen er produsert i samarbeid med Finanskanalen.no.