IT-fallet bremser opp

IT-aksjene startet rett ned torsdag morgen, men kursene har etterhvert tatt seg noe opp igjen. Etter nærmere halvannen times handel er IT-indeksen fortsatt i rødt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I USA har teknologiaksjene vært under press den siste tiden og Nasdaq har falt med om lag 10 prosent sidne 22. mai. Stadig flere frykter at juni, som er siste måneden fø rapporteringen av andre kvartal, kan bli urolig i aksjemarkedet, og især for aksjer i TMT-sektoren.

Nasdaq falt igjen i går, men utviklingen i handelen etter børs viste en svak oppgang.

I tråd med dette åpnet Oslo Børs kraftig ned, men utviklingen har tatt seg opp igjen i løpet av den første timen. Det var blodrødt i IT fra start, men også teknologiaksjene har tatt seg litt opp. Årsaken er først og fremst at Opticom og Merkantildata har snudd.

Traderne handler livlig i Opticom fra morgenen av torsdag og kursen stiger med 2 prosent til 719 kroner. Som vanlig er det intet nytt fra selskapet, men Opticom-Hubert har laget en minnebrukke i plast.

Merkantildata er opp en snau prosent til 23,30 kroner etter at aksjen har vært under alvorlig press den siste tiden.

I går nedjusterte Orkla Enskilda Securities fra kjøp til en svak kjøpsanbefaling (accumulate). Meglerhuset er blant Tom Adolfsens betrodde våpendragere, så dette er i grunnen ganske negativt. Det virker imidlertid som det meste ble tatt ut i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer