IT-fallet fortsetter

Teknologiaksjene er under sterkt press på Oslo Børs i dag. Frykt for fortsatt fall på Nasdaq holder kjøperne borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er et hardt press på teknologiaksjene på Oslo Børs i dag. De høyest prisede og mest spekulative aksjene får mest bank.

Rett før klokken 15.00 er Opticom ned 11 prosent på 600 kroner, mens Norman er ned 9,5 prosent. TeleComputing selges ned 7,7 prosent til 48 kroner.

Ifølge markedsaktører er det svært tynn kjøperinteresse i IT-aksjer mandag. Liten tro på positiv nyhetsflyt den nærmeste tiden gjør markedet svært selektivt. IT-aksjene vil lide under et svakt sentiment for denne type aksjer globalt.

Eltek faller moderate 1,8 prosent i dag selv om konkurrenten Power-One måtte komme med resultatvarsel fredag . Eltek falt mye fredag, og Christiania Markets mener fallet er overdrevent og at Power-One ikke har så mye med Eltek å gjøre.

Men selv om Elteks resultater ikke berøres av de selskapsspesifikke forholdene hos Power-One, så blir sektorprisingen redusert. Aksjemarkedet er nå engang slik at man fokuserer på sektorens P/E-nivå. Med uendrede resultatutsikter kan det være slik at prisingen av Eltek faller fordi sektorens multippel reduseres.

Mens IT faller, stiger visse defensive sektorer som gruveselskaper og farmasi. Også flere av offshore-selskapene viser pluss.

Ekornes stiger dagen før resultatfremleggelsen i morgen. Det er nesten blitt vanlig utvikling i Ekornes-aksjen.

Et unntak under mandagens IT-slakt er Scandinavia Online, som er opp 8,6 prosent til 38 kroner. Sundal Collier plukker omtrent alt av aksjene i dag.

I 15-tiden er totalindeksen ned 1,2 prosent til 1.378 poeng. IT-indeksen er samme tid ned 4,1 prosent til 1.728 poeng.