Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IT-fallet ventes å fortsette

Produktivitetstall og nervøsitet før Cisco-rapporten vil prege aksjehandelen i USA i dag. Åpningen ventes å bli svak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cisco og Intel vil være i søkelyset blant selskapene når Wall Street åpner for aksjehandel senere i dag. Førstnevnte leverer resultat for andre kvartal etter stengetid, sistnevnte får skylden får skylden for gårsdagens børsnedgang. Først kommer det imidlertid produktivitetstall for andre kvartal, som ifølge investeringsbanken Dresdner Kleinworth Wasserstein vil kunne utløse et børskrakk.

Om lag to timer før børsene åpner ser det ikke ut til at krakkspådommen skremmer investorene nevneverdig, men futures-handelen indikerer at både IT-aksjene og det bredere aksjemarkedet vil åpne noe ned.

Cisco er det siste av lokomotivene i IT-sektoren som kommer med kvartalstall. Selskapet har tidligere truffet godt med sine spådommer om fremtiden, og dagens rapport og presentasjon vil bli fulgt like nøye som den amerikanske sentralbanken.

Det er ventet et overskudd på 2 cent per aksje i kvartalet, mot 16 cent i samme periode i 2000. De uoffisielle whispers-estimatene ligger på 3 cent.

Den andre tungvekteren på resultatsiden i dag er Procter & Gamble som fikk et overskudd på 60 cent per aksje før engangsposter, mot ventet 59 cent.

En advarsel om at Intel i løpet av kort tid skal kutte kraftig i sine priser på minnebrikker senket halvledersektoren i USA i går. Nedturen fortsatte i det japanske markedet. I tillegg til advarslene om priskutt kom estimatkutt fra et par meglerhus i går.

Klokken 14.30 norsk tid legger amerikanske myndigheter frem produktivitetstall for andre kvartal. Tall fra Reuters viser at det er ventet en oppgang på 1,3 prosent . Andre anslag viser en vekst på 1,7 prosent. I første kvartal falt produktiviteten 1,2 prosent.

Investeringsbanken Salomon Smith Barney er veldig optimistisk og spår en oppgang på hele 2,7 prosent. Før helgen advarte imidlertid Dresdner Kleinwort Wasserstein mot at det i dag vil komme en nedjustering av tidligere produktivitetstall som vil føre til et kursras på verdens børser.

Mandag falt Dow Jones-indeksen 1 prosent poeng til 10.401,31 poeng. Nasdaq-indeksen falt 32 poeng til 2.034,26 poeng.

Drøye halvannen time før åpning er Nasdaq-futuren ned 13 poeng i forhold til fair value. Det indikerer en nedgang fra start for IT-aksjene. Samtidig er S&P-futuren ned 3,4 poeng. Det indikerer at Dow Jones-indeksen vil åpne flatt til svakt ned.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media