Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IT-gigant sletter ansattes overtidstimer

I Norges største IT-selskap har hver tiende ansatt en kontrakt der de ikke får overtidsbetalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Norges største IT-selskap har hver tiende ansatt en kontrakt der de ikke får overtidsbetalt. Ansatte mener det har utviklet seg et bransjeproblem.

Hver tredje måned slettes overtid som overstiger 45 timer i Evry, som er Norges største IT-selskap. Tillitsvalgte i bedriften sier det er vanlig at ansatte i IT-bransjen ikke får overtidsbetalt, skriver Aftenposten.

- Dette er et bransjeproblem. Det har utviklet seg en ukultur der ansatte puttes inn i såkalte «særlige uavhengige» stillinger der de ikke har rett på overtidsbetalt og i tillegg kan unntas arbeidstidsreglene i Arbeidsmiljøloven, sier tillitsvalgt i Evry, Anne Kathrine Norvang, til avisen.

Ifølge Aftenposten har 12 prosent av norske arbeidstakere, om lag 320.000 personer, overtidsbetaling innbakt i lønnen. 14 prosent får ingenting når de jobber overtid.

Statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet, Kristian Dahlberg Hauge (Frp), mener departementet følger utviklingen nøye i samarbeid med Arbeidstilsynet. Evry opplyser at de ikke har planer om å legge om sin ordning, som er forhandlet fram i en hovedavtale.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!