IT i tet fra start i USA

Futures-handelen indikerer en positiv åpning for IT-aksjene i USA. Fokus ventes å ligge på energi og Lucent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter fredagens dobbel på nøkkeltallsiden er det igjen andre impulser enn makroøkonomiske størrelser som er med på styre børsutviklingen i USA.

Snaue to timer før børsene åpner i USA indikerer futures-handelen en hyggelig start på dagen for IT-aksjene, mens det ser ut til å gå mot en flat start for det bredere aksjemarkedet.

Oljeprisen har steget de seneste dagene i påvente av at OPEC på dagens ministermøte i Wien beslutter å holde sine produksjonskvoter uendret. Samtidig har Irak igjen stanset sin oljeeksport i protest mot sanksjonene mot landet. OPEC-landene har imidlertid lovet å hindre at bortfallet av om lag 2,5 millioner fat med Irak-olje per dag får effekter på oljemarkedet.

Stigende olje- og bensinpriser er en av faktorene som bekymrer den amerikanske sentralbanken og en rekke eksperter. Høye priser kan bidra til å dempe veksten i en allerede svært svekket amerikansk økonomi.

I tillegg til fokus på oljesektoren vil både Lucent Technologies og Amazon.com slite med å overbevise analytikerne når de i dag skal presentere sin vyer i dag. Lucent og Alcatel avbrøt i forrige uke fusjonssamtaler.

På nøkkeltallsiden er det i dag duket for endelige produktivitetstall for første kvartal. Det er ventet en nedgang på 0,8 prosent. Arbeidsenhetskostnaden ventes å stige med 0,6 prosent. Disse tallene kommer klokken 14.30 norsk tid.

Klokken 16.00 offentliggjøres tall for industriordre. Det er ventet en nedgang på 2,8 prosent i april.

Dow Jones-indeksen starter dagen på 11.061,52 poeng etter en oppgang på 71 punkter mandag. Nasdaq-indeksen steg svakt i går til 2.155,93 poeng. Oppgangen for IT-aksjene fortsatt i etterbørshandelen.

Snaue to timer før åpning er futures-kontrakten for Nasdaq opp 18 punkter i forhold til fair value. Det indikerer en positiv start for IT-aksjene. Samtidig er S&P-futuren opp 1,3punkter. Det indikerer at Dow Jones-indeksen åpner flatt til marginalt opp.