IT-konsulent tiltalt for svindel av 55 månedslønner

Fra Helse sør-øst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En mann må mandag møte i Oslo tingrett tiltalt for å ha svindlet Helse sør-øst for mer enn 3 millioner kroner som egentlig skulle gått til månedslønn til 55 ansatte.

Mannen jobbet som IT-konsulent i Sykehuspartner i Drammen. Dette er en egen enhet i helseforetaket Helse sør-øst som har det overordnede ansvaret for IKT-, HR- og innkjøpstjenester til alle sykehusene i regionen.

Ifølge tiltalen skal han i fjor høst ha manipulert eller endret opplysninger i data- eller programutrustning i lønnssystemet til helseforetaket slik at han selv ble mottaker av lønnsutbetalinger på til sammen 3,07 millioner kroner. Beløpet var i utgangspunktet lønnen for 55 ansatte i Helse sør-øst.

Mannen skal også ha forsøkt å svindle til seg penger på samme måte kort tid tidligere. Da opprettet han minst 55 kontoer i åtte forskjellige banker i sitt eget navn, og disse ble benyttet som mottakerkontoer. Feilen ble imidlertid oppdaget av firmaet Bluegarden, som da rettet opp i dette.

Statsadvokat Per Egil Volledal opplyser at det er paragraf 62 første ledd som vil bli brukt i saken mot mannen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer