- IT-mann drept i mistenkelig trafikkulykke

Var mannen som skal ha lekket at Ahmadinejad tapte valget. Motstanden fortsetter.

GIR SEG IKKE: Mir Hossein Mousavis tilhengere er overbevist om at presidentvalget sist fredag, der sittende Mahmoud Ahmadinejad, vant en klar seier, var manipulert. De krever resultatet omgjort. Foto: YOUR VIEW/REUTERS/SCANPIX
GIR SEG IKKE: Mir Hossein Mousavis tilhengere er overbevist om at presidentvalget sist fredag, der sittende Mahmoud Ahmadinejad, vant en klar seier, var manipulert. De krever resultatet omgjort. Foto: YOUR VIEW/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Opptøyene i Iran pågår nå for femte dagen på rad — og det er ingenting som tyder på at gemyttene er i ferd med å roe seg:

Opposisjonsleder Mir Hossein Mousavi har i dag bedt folk møte opp til nye demonstrasjoner på gatene og i moskeene, i protest mot helgas valgresultat, som han bestemt mener er manipulert av de sittende myndighetene. I dagens demonstrasjoner ønsker Mousavi at alle er kledd i svart, for å sørge over de drepte, skriver The Guardian.

Det er ventet at store folkemengder vil følge oppfordringen. I går bar Irans fotballandslag grønne armbind og armbånd under bortekampen mot Sør-Korea i Seoul. Dette oppfattes som en støtteerklæring til Mousavi og opposisjonen.

InvitasjonSamtidig har Vokterrådet i Iran invitert Mousavi og de to andre tapende presidentkandidatene til et møte, melder statlig radio. De tre har i sin offisielle klage til rådet innrapportert i alt 646 uregelmessigheter ved valget sist fredag, melder flere medier i dag.

Nå er de invitert til å diskutere klagene med Vokterrådet på et møte lørdag. Ifølge en talsmann har det mektige og konservative rådet også begynt en nøye gjennomgang av klagene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer