IT opp i hele Europa

Oppløftende signaler om fremtiden fra Microsoft og Motorola, løfter børsene i Europa fra start torsdag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en moderat oppgang på den teknologitunge Nasdaq-indeksen i ordnær handel og et par lovende resultatvarsler fra Motorola og Yahoo etter børsstengning i USA, stiger aksjer i TMT-sektoren over hele Europa. Meldinger om høyere omsetning i Microsoft i forrige kvartal enn ventet, bidrar også til den positive stemningen.

Teknologiaksjene steg kraftig i etterbørshandelen i USA, og dette ga også umiddelbart næring til sektoren i Europa.

Opticom tar av på det gode sentimentet for IT-aksjene og kursen er opp over 11 prosent til 640 kroner. Aksjen topper omsetningslisten med aksjevolum på 100 millioner kroner.

Tandberg Television følger på andreplass over de mest omsatte aksjene med 73 millioner kroner, og kursen stuper etter skuffende resultater.

Statoil åpnet friskt med en oppgang på over 2 prosent, men etter en drøy halvtimes handel faller aksjen tilbake og ligger klokken 10.40 uendret på kurs 63 kroner.

Oljeprisen falt i New York i går og prisfallet fortsatte i Asia i natt. Heller ikke i går var det noen god dag for oljerelaterte aksjer i USA.

IT-indeksen ligger igjen over 2.000 poeng etter at indeksen raste gjennom dette nivået og ned til laveste notering siden april 1999 i går. Opticom bidrar mest, men kursoppgang for Telenor (+ 1,7 prosent), InFocus (+ 1 prosent), TeleComputing (+ 5,9 prosent) og Merkantildata (+ 3,7 prosent) bidrar til oppgangen innen teknologi.

Tandberg ligger stort sett uendret i forkant av resultatfremleggelsen senere i dag. Også InFocus legger frem resultat for andre kvartal i ettermiddag.

Dagen før dagen synes usikkerheten rundt innføring av pant i Tyskland og bli mindre. Etter en kraftig nedtur for Tomra-aksjen tirsdag, kom aksjen kraftig tilbake i går.

Torsdag fortsetter opptrenden og Tomra stiger med 3,3 prosent til 154,50 kroner. Aksjen ble i løpet av den første halvtimen omsatt helt opp i 160 kroner, som er høyeste kursnotering siden 19. juni.

Tandberg Television topper en mager taperliste med kursnedgang på om lag 13 prosent etter at selskapet skuffet markedet med sine resultater for andre kvartal. Les om resultatet her.

Taperlisten forøvrig domineres av teknologi og mindre oljerelaterte aksjer.

På hovedlisten er det etter drøyt 40 minutters handel omsatt for nærmere 400 millioner kroner