IT opp i hele Europa

Oppløftende signaler om fremtiden fra Microsoft og Motorola, løfter børsene i Europa fra start torsdag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter en moderat oppgang på den teknologitunge Nasdaq-indeksen i ordnær handel og et par lovende resultatvarsler fra Motorola og Yahoo etter børsstengning i USA, stiger aksjer i TMT-sektoren over hele Europa. Meldinger om høyere omsetning i Microsoft i forrige kvartal enn ventet, bidrar også til den positive stemningen.

Teknologiaksjene steg kraftig i etterbørshandelen i USA, og dette ga også umiddelbart næring til sektoren i Europa.

Opticom tar av på det gode sentimentet for IT-aksjene og kursen er opp over 11 prosent til 640 kroner. Aksjen topper omsetningslisten med aksjevolum på 100 millioner kroner.

Tandberg Television følger på andreplass over de mest omsatte aksjene med 73 millioner kroner, og kursen stuper etter skuffende resultater.

Statoil åpnet friskt med en oppgang på over 2 prosent, men etter en drøy halvtimes handel faller aksjen tilbake og ligger klokken 10.40 uendret på kurs 63 kroner.

Oljeprisen falt i New York i går og prisfallet fortsatte i Asia i natt. Heller ikke i går var det noen god dag for oljerelaterte aksjer i USA.

IT-indeksen ligger igjen over 2.000 poeng etter at indeksen raste gjennom dette nivået og ned til laveste notering siden april 1999 i går. Opticom bidrar mest, men kursoppgang for Telenor (+ 1,7 prosent), InFocus (+ 1 prosent), TeleComputing (+ 5,9 prosent) og Merkantildata (+ 3,7 prosent) bidrar til oppgangen innen teknologi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer