IT under press i USA

Futures-handelen indikerer en ny nedgang for IT-aksjen fra start onsdag. Nye nøkkeltall og resultater vil styre utviklingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ser ut til å gå mot ytterligere en dag med fallende IT-aksjer i USA. Snaue halvannen time før åpning ser det ut til å gå mot en svak nedgang fra start. Slik det ser ut nå vil den teknologitunge Nasdaq-indeksen sannsynligvis åpne under 2.000 poeng.

Fortsatt strømmer det på med selskapsresultater i USA, men gårsdagens marked ble i stor grad styrt av indeksen for forbrukernes fremtidstro (consumer confidence). Den falt mer enn ventet i april. I første omgang tolket aksjemarkedet det som at sannsynligheten for nye rentekutt økte, noe som sendte kursene opp. Imidlertid var undersøkelsen gjort dagen før det siste rentekuttet i USA.

"De markedsmessige reaksjoner ble derfor forholdsvis avmålte. I aksjemarkedet steg faktisk kursene etter at tallene var gjort kjent: Dette fordi aktørene mente at en så svak tillitsindeks bare bidro til å øke sannsynligheten for nye rentenedsettelser fra Federal Reserve. Da New York børsene stengte, var det likevel registrert ny nedgang for alle toneangivende indekser og mest uttalt for Nasdaq som endte sesjonen med et fall på 2,1 prosent. Observatører fremholdt at ny bekymring for selskapenes inntjening og resultater snudde sentimentet på slutten av dagen", skriver DnB Markets i sin morgenrapport i dag.

Klokken 14.30 norsk tid offentliggjøres ordreinngangen for varige goder. Det er ventet en oppgang på 0,6 prosent ifølge TheStreet.com. Klokken 16.00 kommer det statistikk for boligmarkedet i USA.

I tillegg til disse nøkkeltallene vil markedet fokusere på en ny strøm med selskapsresultater.

Torsdag sluttet Nasdaq-indeksen ned 2,1 prosent til 2.016,61 poeng. Dow Jones falt 78 punkter til 10.454,34 poeng. IT-aksjene steg fra start i handelen etter børs i går, men falt etter hvert tilbake og endte uendret.

Nasdaq-futuren er for øyeblikket ned 10 punkter hensyntatt fair value. S&P-futuren er uendret.