IT under press i USA

Futures-handelen indikerer en ny nedgang for IT-aksjen fra start onsdag. Nye nøkkeltall og resultater vil styre utviklingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det ser ut til å gå mot ytterligere en dag med fallende IT-aksjer i USA. Snaue halvannen time før åpning ser det ut til å gå mot en svak nedgang fra start. Slik det ser ut nå vil den teknologitunge Nasdaq-indeksen sannsynligvis åpne under 2.000 poeng.

Fortsatt strømmer det på med selskapsresultater i USA, men gårsdagens marked ble i stor grad styrt av indeksen for forbrukernes fremtidstro (consumer confidence). Den falt mer enn ventet i april. I første omgang tolket aksjemarkedet det som at sannsynligheten for nye rentekutt økte, noe som sendte kursene opp. Imidlertid var undersøkelsen gjort dagen før det siste rentekuttet i USA.

"De markedsmessige reaksjoner ble derfor forholdsvis avmålte. I aksjemarkedet steg faktisk kursene etter at tallene var gjort kjent: Dette fordi aktørene mente at en så svak tillitsindeks bare bidro til å øke sannsynligheten for nye rentenedsettelser fra Federal Reserve. Da New York børsene stengte, var det likevel registrert ny nedgang for alle toneangivende indekser og mest uttalt for Nasdaq som endte sesjonen med et fall på 2,1 prosent. Observatører fremholdt at ny bekymring for selskapenes inntjening og resultater snudde sentimentet på slutten av dagen", skriver DnB Markets i sin morgenrapport i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer