Italia og Tyrkia skal samarbeide for å stanse flyktningstrøm

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Italia og Tunisia styrker samarbeidet for å bremse strømmen av flyktninger og migranter til Europa.

De to landene inngikk torsdag en avtale som blant annet inneholder tiltak for "stanse menneskehandlerne" i Middelhavet".

Landene har fra før en avtale om at tunisiere som ankommer Italia på ulovlig vis, eller som har visum som har utløpt, kan deporteres til Tunisia.

Italienske myndigheter mener denne prosessen tar for lang tid, noe som blant annet ble aktualisert da tunisieren Anis Amri kjørte en lastebil inn på et julemarked i Berlin og drepte tolv personer rett før jul.

Amri kom til Italia som asylsøker, men ble etter hvert fengslet for flere lovbrudd. Etter løslatelsen ønsket Italia å deportere ham til hjemlandet, men før Tunisia ga klarsignal tok han seg videre til Tyskland.

Etter angrepet i Berlin 19. desember rømte Amri tilbake til Italia, der han ble skutt og drept av politiet,

– Vi må redusere forsinkelsene i disse prosessene. Det er forskjell på én og tre måneders behandlingstid, sa Italias innenriksminister Marco Minniti denne uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer