Italia rystet av jordskjelv - minst 17 døde

Hører skrik fra ruinene. Roma vekket 03.30 i natt.

FLERE DØDE: Italia ble i natt rystet av et kraftig jordskjelv. Faksimile: RAINEWS
FLERE DØDE: Italia ble i natt rystet av et kraftig jordskjelv. Faksimile: RAINEWS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De siste meldingene fra italienske medier går på at minst 17 personer er døde etter det kraftige jordskjelvet i sentral-italia i natt, melder Sky News nå like over klokka 08.

Rundt 30 personer skal være savnet og tusenvis av mennesker skal ha mistet sine hjem.

I 07-tiden var 13 personer funnet døde, men dødstallene fortsetter å stige. Fra sammenraste hus på Adriaterhavskysten hører redningsmannskapene skrik fra de mange ruinene.

I morgentimene melder italienske medier om sammenraste bygninger og innesperrede mennesker etter kraftige jordskjelv i midtre og nordlige deler av Italia i går kveld og i natt.

Er du i de jordskjelvrammede områdene i Italia? Send SMS/MMS til 2400, e-post til 2400@db.no, eller ring oss på 24 00 00 00.

Flere fryktes innesperret
Blant jordskjelvofrene som er gravd fram i Aquila på østkysten, er en eldre kvinne og fire barn.

Flere mennesker fryktes innesperret i ruinene av hus som raste sammen i gamlebyen i Aquila i Abruzzo-regionen om lag 100 kilometer øst for Roma. Det nasjonale nyhetsbyrået ANSA melder at mange hus har rast sammen eller er skadd - blant annet et studenthjem og et kirketårn.

Aquila er regionhovedstad med vel 70 000 innbyggere.

I minst ett av de sammenraste husene er det lokalisert mange innespererde og skadde mennesker. Store redningsmannskaper arbeider i ruinene i grålysningen.

Halv fire i natt
Et kraftig jordskjelv rammet ved 03.30-tiden de midtre delene av Italia.

Skjelvet målte hele 6,3 på Richter-skalaen og hadde sitt episenter 85 kilometer nordøst for Roma. Det kunne kjennes godt i Roma, og mange mennesker ble vekket, melder NTB-Reuters.

Gamle bygninger

Det er foreløpig ikke meldt om skader på mennesker eller de mange gamle mange bygningene i Roma som stammer fra verdens kulturarv.

Rystelsene startet søndag kveld med et middels kraftig jordskjelv ved Ravenna i det nordlige Italia, som kunne kjennes langs hele adriaterhavskysten fra Aquila i sør til Bologna i nord. Det skjelvet målte 4,6 på Richter-skalaen.

 


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer