Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Italia var del av Afrika

Geologer hevder funnet av 60 nye dinosaurspor i Puglia i Italia styrker teorien om at landet en gang var en del av Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For 130 millioner år siden var det ikke noe Adriatrisk hav. Italia var knyttet sammen med Balkan. Men i flere tiår har geologene debattert hvorvidt denne landmassen var en del av det afrikanske kontinent.

Nå tyder nye dinosaurfunn på at det var tilfellet.

- Det er ikke slik at en kan være 100 prosent sikker, men det er høyst sannsynlig slik at Italia en gang var knyttet til Afrika, sier geologi-professor Alfonso Bosellini til nyhetsbyrået Associated Press.

Sporene, som ble funnet i Puglia i det sør-østlige Italia, er cirka 45 centimeter lange, og fra dinosaurer med tre tær. Ifølge forskerne som fant sporene tilhører de minst fire forskjellige dinosaur-arter, både kjøtt- og planteetere, som eksisterte for 120 til 130 millioner år siden.

Disse dinosaurene trengte store landområder og mye vann, noe de bare kunne hatt tilgang til hvis Italia-Balkan var en del av Afrika, hevder Bosellini.

DINO-SPOR: Nye dino-funn tyder på at Italia en gang var afrikansk.