<strong>ÅPNER OPP:</strong> Italia skal ha akseptert å la inspektører overse sine økonomiske reformtiltak. Foto: Reuters/Remo Casilli/Scanpix
ÅPNER OPP: Italia skal ha akseptert å la inspektører overse sine økonomiske reformtiltak. Foto: Reuters/Remo Casilli/Scanpix Vis mer

- Italia vil la inspektører følge med på reformtiltak

Ifølge EU-kilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Italia har gått med på å la inspektører fra Det internasjonale pengefondet (IMF) og EU følge med på reformarbeidet i den italienske økonomien, ifølge en EU-kilde.

På G20-møtet i Cannes skal Italias statsminister Silvio Berlusconi ha lovet at en rekke planlagte reformer vil bli iverksatt innen utgangen av november.

- Vi er nødt til å forsikre oss om at målene Italia har satt seg, er troverdige og at landet kommer til å nå dem. Vi har bestemt oss for å involvere IMF for å følge med på arbeidet, og italienerne har sagt at de kan leve med det, sier den ikke-navngitte EU-kilden til nyhetsbyrået Reuters.

Både IMF og EU-kommisjonen kommer til å følge med på hvordan Italia ligger an i arbeidet med å nå de målene som er blitt satt.

- Tatt i betraktning klimaet generelt og Italias mangel på troverdighet, vil ethvert lite tilbakeslag eller problem gjøre ting verre, fortsetter EU-kilden.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer