DRØFTET KRISEN: Regjeringssjefene i de to nærmeste europeiske landene fra Libya, drøftet den dramatiske situasjonen i Middelhavet i Chigi-palasset i Roma mandag. Italias statsminister Matteo Renzi (til vesntre) og hans kollega på Malta, Joseph Muscat. Foto: Max Rossi, Reuters/NTB Scanpix.
DRØFTET KRISEN: Regjeringssjefene i de to nærmeste europeiske landene fra Libya, drøftet den dramatiske situasjonen i Middelhavet i Chigi-palasset i Roma mandag. Italias statsminister Matteo Renzi (til vesntre) og hans kollega på Malta, Joseph Muscat. Foto: Max Rossi, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

Italia vil ta menneskesmuglerne inne i Libya

Storbritannia støtter målrettede intervensjoner på libyske landområde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italia vurderer målrettede intervensjoner mot menneskesmuglere som opererer i Libya for å få stanset flyktningstrømmen over Middelhavet, sier statsminister Matteo Renzi.

- Muligheten for militær intervensjon for å stabilisere Libya, ligger ikke på bordet. Men én mulighet er målrettede aksjoner for å ødelegge kriminelle virksomheter, sa Renzi med henvisning til menneskesmuglerne som tjener enorme summer på å sende flyktninger over Middelhavet på vei til Europa.

Renzi møtte mandag sin maltesiske kollega Joseph Muscat for å diskutere den raskt voksende flyktningkatastrofen.

Minst 1 600 mennesker har omkommet i forsøket på å ta seg over Middelhavet så langt i år, og det er ventet at en million flyktninger vil ta sjansen på å krysse havet mot Europa denne sesongen.

Der er flere enn fire ganger så mange som i 2014.

Støtte fra Storbritannia
EUs utenriksministre diskuterte også flyktningkrisen mandag, og den britiske utenriksministeren Philip Hammond foreslo samme tiltak som Renzi.

- Krisen krever omfattende svar fra Europa, deriblant å angripe de kriminelle som organiserer denne trafikken, sa Hammond på ve inn til møtet i Luxembourg.

(NTB-Reuters-AFP).