DETTE ER ITALIENERNES FRITZL: Skraphandleren som ble pågrepet i dag er foreløpig ikke identifisert med navn. Foto: EPA/SCANPIX
DETTE ER ITALIENERNES FRITZL: Skraphandleren som ble pågrepet i dag er foreløpig ikke identifisert med navn. Foto: EPA/SCANPIXVis mer

«Italias Fritzl» ble anmeldt i 1994

Skal ha voldtatt og holdt datteren til fange i 25 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere i dag ble en 63 år gammel skraphandler fra Torino arrestert, siktet for å ha holdt datteren fanget i 25 år.
Han skal ha voldtatt henne siden hun var ni år gammel og hun fikk bare gå ut av huset sammen med faren.

Anmeldt i 1994
Nå viser det seg at den 34 år gamle kvinnen, som er døpt «Laura» av italiensk presse, anmeldte faren for voldtekt allerede i 1994, skriver Sky News. Da hadde kvinnen klart å flykte fra faren, men han klarte å overbevise politiet om at datteren var mentalt forstyrret.
Dermed lot de den grufulle saken ligge.

Skraphandleren holdt datteren til fange i et mørkt rom uten strøm. Hun ble også misbrukt av sin 40 år gamle bror. Broren ble oppfordret av faren til å misbruke sine egne barn, noe politiet mener at han gjorde. Også sønnen ble arrestert i dag. Han skal ha misbrukt sine tre barn på seks, åtte og 20 år.

Den grufulle saken, som allerede har blitt døpt Italias Fritz-sak i mediene, kom for dagen etter at politiet hadde fått tips om hva som skjedde. Ved å bruke overvåkingsutstyr som de plasserte i huset og bilen til 63-åringen fant de ut at ikke alt var som det skulle være i skraphandlerens familie, skriver Sky News.
Ved en anledning fikk de høre 40-åringens åtte år gamle datter hyle: Pappa, hold deg unna meg. Du er et svin!

- Det verste jeg har sett
Ifølge politiet er familien opprinnelig fra Foggia sør i landet, men de flyttet til Torino da faren fikk seg jobb som skraphandler.

Pietro Forno, som er påtaleansvarlig i saken, sier at barna ikke bare ble seksuelt misbrukt. De ble også utsatt for psykisk misbruk av far og sønn.
- Jeg har jobbet med mange incestsaker men dette er det verste jeg har sett. Både fordi den har holdt på i 25 år og fordi hovedofferet er 34 år.

Flere av etterforskerne sier ifølge BBC at det som gjør saken så uvanlig er at resten av skraphandlerens store familie, han har to døtre og åtte sønner, forsvarer faren sin. De har sagt til politiet at de forguder skraphandleren.
De yngste barna i familien blir nå tatt hånd om av myndighetene.