Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Italias høyesterett opphever dom mot Amanda Knox og eks-en

Venninne ble drept.

DOM OPPHEVET:  Den amerikanske studenten Amanda Knox ble dømt for å ha drept studenten Meredith Kerchner i Italia i 2007. Nå har Italias høyesterett opphevet dommen. Foto: Alessia Pierdomenico / Reuters / Scanpix
DOM OPPHEVET: Den amerikanske studenten Amanda Knox ble dømt for å ha drept studenten Meredith Kerchner i Italia i 2007. Nå har Italias høyesterett opphevet dommen. Foto: Alessia Pierdomenico / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italiensk høyesterett har frikjent amerikanske Amanda Knox og hennes italienske ekskjæreste for drapet på en britisk student. Knox sier hun er enormt lettet.

De to er tidligere dømt til lange fengselsstraffer for drapet på studenten Meredith Kerchner i 2007. Mens Knox ble dømt til 28 år og seks måneders fengsel for drapet, ble ekskjæresten Raffaele Sollecito dømt til 25 år.

Disse dommene blir nå opphevet og avgjørelsen er endelig, slo de italienske dommerne fast fredag kveld.

Delte hus Britiske Kerchner ble funnet halvnaken og med strupen skåret over i november 2007, i et hus hun delte med Knox i Perugia sentralt i Italia.

Rettsmedisinere fant i alt 47 knivstikk på kroppen hennes, og aktoratet mente først at hun var utsatt for et satanisk ritual.

En innvandrer fra Elfenbenskysten, Rudy Guede, ble høsten 2008 dømt til 16 års fengsel for medvirkning til drapet, men påtalemyndigheten mente at han ikke kunne ha vært alene om det.

Reiste hjem Knox og Sollecito ble funnet skyldige i to ulike rettssaker, først i desember 2009 og senere i januar 2014.

Mellom de to rettssakene, i oktober 2011, ble imidlertid begge frikjent av en ankedomstol, noe som førte til at Knox straks reiste hjem til USA. Der har hun oppholdt seg siden.

Enormt lettet Knox var overlykkelig over nyheten fra Italia fredag.

- Jeg er enormt lettet og takknemlig over kjennelsen fra italiensk høyesterett, sier hun i en kunngjøring hun har sendt ut via sin advokat i USA.

Knox benytter samtidig anledningen til å takke alle som har engasjert seg i hennes sak og som har støttet henne.

- Vissheten om min uskyld har gitt meg styrke gjennom denne tunge tiden. Gjennom disse prøvelsene har jeg mottatt uvurderlig støtte fra familie, venner og fremmede. Til dem vil jeg si: Takk, av hele mitt hjerte. Vennligheten dere har vist meg har holdt meg oppe, sier hun.

Sjokkert Drapsofferets mor, Arline Kercher, sier at hun er overrasket og sjokkert over frifinnelsen av Knox.

- Jeg er noe overrasket og svært sjokkert, sier hun i en kommentar til nyheten.

- De er funnet skyldige to ganger, så det er ganske underlig at dette blir endret nå, sier hun

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling