Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Italias innenriksminister truer med å sende 177 båtmigranter tilbake til Libya

Italias innenriksminister truer med å sende 177 migranter som er på et italiensk kystvaktskip, tilbake til Libya dersom ikke andre europeiske land tar imot dem.

FORTVILELSE: Demonstranter står på kaia og ser på Diciotti, der 177 båtmigranter sitter fanget. Foto: NTB scanpix
FORTVILELSE: Demonstranter står på kaia og ser på Diciotti, der 177 båtmigranter sitter fanget. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Migrantene ble plukket opp av kystvaktskipet Diciotti i Middelhavet torsdag denne uken. Men skipet har ennå ikke lagt til kai fordi Malta og Italia krangler seg imellom om hvem som skal ta imot flyktningene.

Italia har bedt Malta ta imot migrantene, men det nekter Malta, som mener at migrantene må settes i land på den italienske øya Lampedusa.

Søndag krevde Italias innenriksminister Matteo Salvini at andre europeiske land må ta ansvar og truer med å sende migrantene tilbake til Libya dersom ikke det skjer.

TRUER: Innenriksminister Matteo Salvini truer med å sende migrantene tilbake til Libya. Foto: AP / NTB scanpix
TRUER: Innenriksminister Matteo Salvini truer med å sende migrantene tilbake til Libya. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

– Enten må Europa bestemme seg for å hjelpe Italia med konkrete tiltak, for eksempel å ta imot migrantene på Diciotti, eller så blir vi tvunget til å ta grep som vil sette en stopp for virksomheten til menneskesmuglerne, nemlig å sende alle folk som plukkes opp av sjøen, tilbake til Libya, sier Salvini.

(NTB)

Hele Norges coronakart