Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Italias innenriksminister vil kalle surrogatforeldre for seksualforbrytere

- Og straffes strengt.

INNENRIKSMINISTER: Italias innenriksminister Angelino Alfano. Foto: Andrea Spinelli/Demotix/Corbis/Scanpix
INNENRIKSMINISTER: Italias innenriksminister Angelino Alfano. Foto: Andrea Spinelli/Demotix/Corbis/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Surrogati er i teorien ulovlig i Italia, og kan straffes med bøter og fengsel i inntil to år, men det juridiske systemet er i dag lagt opp slik at foreldre som reiser utenlands for surrrogati ikke blir tiltalt når de kommer tilbake, skriver the Guardian.

Det ønsker landets innenriksminister Angelino Alfano å endre på. Han mener surrogati bør betegnes som en seksuell forbrytelse, og medføre strenge straffer.

Utspillet kommer som del av en større kampanje mot landets statsministers innsats for å øke familierettighetene til homofile par.

Landet er i ferd med å gi homofile par offentlig anerkjennelse for første gang, noe som i tillegg til adopsjonsrettigheter av stebarn trolig har blitt den største utfordringen for statsminister Matteo Renzis første år i koalisjonsregjeringen, skriver Guardian.

- Dersom Italia får en lov som tillater adopsjon for homofile par, vil vi dagen etter starte en underskriftskampanje for å kunne oppheve den med en folkeavstemning. Da vil jeg stå først i køen, sier Alfano.

Mario Colamarino, president i foreningen Circolo Mario Mieli for homofile rettigheter, mener innenriksministerens utspill er uakseptable, og hevder han kommer med feilinformasjon. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media