Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Italias justisminister etterforskes for korrupsjon

Clemente Mastella gikk av i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er innledet korrupsjonsetterforskning mot Italias justisminister Clemente Mastella, som gikk av onsdag, viser rettsdokumenter.

Mastella ba onsdag om å få gå av etter at det ble kjent at det var utstedt arrestordre mot kona hans i forbindelse med en korrupsjonsetterforskning.

- Jeg kaster inn håndkleet, sa justisministeren i en tale til nasjonalforsamlingen onsdag, og kalte ordren om å sette kona i husarrest for det siste leddet i en svertekampanje mot ham.

Senere onsdag ble det imidlertid klart at også Mastella selv blir etterforsket i den samme saken, ifølge et rettsdokument som nyhetsbyrået Reuters har fått tak i.

Mastellas talsmann sa onsdag kveld at han ikke kjente til at også justisministeren blir etterforsket for korrupsjon.

Statsminister Romano Prodi har så langt ikke godkjent avskjedssøknaden, melder nyhetsbyrået ANSA.

Men Mastellas avgjørelse om å trekke seg fra regjeringen betyr ikke at statsminister Romano Prodi mister støtten fra justisministerens parti Udeur i nasjonalforsamlingen, uttalte partiet onsdag.

(NTB)

KORRUPSJONSMISTANKER: 
Italias justisminister Clemente Mastella forlater her parlamanetsbygget, etter å ha sagt opp sin stilling. Foto: REUTERS/SCANPIX
KORRUPSJONSMISTANKER: Italias justisminister Clemente Mastella forlater her parlamanetsbygget, etter å ha sagt opp sin stilling. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media