Italias kystvakt: 3000 mennesker i 14 gummibåter i havsnød i Middelhavet

Den italienske kystvakten koordinerer lørdag aksjoner for å berge opptil 3.000 migranter utenfor kysten av Libya. 18 båter har sendt ut nødsignal.

NORSK BÅT: Det norske skipet Siem pilot berget lørdag formiddag 320 mennesker fra et flyktningeskip i Middelhavet. Foto: KRIPOS / NTB scanpix
NORSK BÅT: Det norske skipet Siem pilot berget lørdag formiddag 320 mennesker fra et flyktningeskip i Middelhavet. Foto: KRIPOS / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst sju fartøyer er involvert i redningsoperasjonene, deriblant norske Siem Pilot.

Kystvakten anslår at det er mellom 2.000 og 3.000 mennesker i 14 gummibåter og fire andre fartøyer som lørdag har varslet at de er i nød.

Det norske skipet Siem Pilot deltar i en redningsaksjon hvor flere hundre flyktninger er i havsnød utenfor kysten av Libya. De første flyktningene er reddet fra en fiskebåt i havsnød og over i beredskapsskipet Siem Pilot utenfor kysten av Libya.

Blant de første 30 personene som er reddet, er 13 barn.

Norsk båt med Rundt 350 flyktninger befant seg i fiskebåten, melder TV 2. Flere skal befinne seg under dekk. En lettbåt frakter nå mennesker fra fiskebåten til Siem Pilot. Fiskebåten meldte tidligere lørdag morgen at den var i nød. Båten befinner seg like utenfor Libya.

- Det er veldig mange nødtelefoner fra kysten av Libya, så det blir en hektisk dag. I utgangspunktet er det likevel denne ene båten, der vi vet det er mange om bord, som er vårt oppdrag, sier styrkesjef på Siem Pilot Lise Dunham til TV 2.

Lasteskipet Siem Pilot kan i utgangspunktet ta imot maksimalt 800 personer, men dersom det er krise, kan det ta imot flere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.