Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Italias kystvakt ombord på det mannskap-forlatte skipet

Er lastet med 450 syriske flyktninger, blant dem både barn og gravide kvinner.

TRAVEL KYSTVAKT:  Den italienske kystvakten har vært med og reddet langt mange tusen flyktninger i Middelhavet det siste året. Her er et bilde av en aksjon i hadde den 20. desember, da 198 syriske flyktninger var ombord et skip som hadde store problemer. Foto: Epa/Scanpix
TRAVEL KYSTVAKT: Den italienske kystvakten har vært med og reddet langt mange tusen flyktninger i Middelhavet det siste året. Her er et bilde av en aksjon i hadde den 20. desember, da 198 syriske flyktninger var ombord et skip som hadde store problemer. Foto: Epa/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italienske myndigheter har nå tatt kontroll over, og bordet, skipet hvis mannskap har flyktet, melder BBC. Skipet antas å ha 450 flyktninger.

- Barn og gravide kvinner skal være blant passasjerene, som vi antar er syriske, sier Filippo Marini i den italienske kystvakten.
 

- Hjelp, vi er uten mannskap Mannskapet på båten skal ha forsvunnet, og satt skipet på autopilot. Båten har så drevet avgårde uten mannskap i flere dager, melder Al Jazeera. Den italienske kystvakten ble varslet via båtradio:

- Vi er uten mannskap og vi seiler mot den italienske kysten, men har ingen til å styre, var beskjeden.

Skipet, Ezadeen, seiler under flagg fra Sierra Leone. I løpet av natta fikk skipet store problemer på grunn av høy og vanskelig sjø.

Taues mot Italia Ezadeen blir nå tauet av et islandsk skip, og drar mot den sørlige Calabrian-regionen i Italia.

Det 73 meter lange skipet antas å ha gått fra land i Tyrkia trass tidligere rapporter om at det opprinnelig dro fra Kypros.

De siste dagene har en rekke flyktninger blitt reddet fra skip i Middelhavet.

Skipet Ezedeen er rundt 50 år gammelt, er bygget for å frakta dyr. Fartøyet skal være i dårlig teknisk stand, og er registrert på et libanesisk selskap,  ifølge BBC.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media