Italias lodd

Italia har «seilt på grunn» økonomisk med «Il Cavaliere» som kaptein. Men kan «Il Professore», som tidligere har opplevd mytteri, få skuta av grunn? Valget kan avgjøres med knappest mulig margin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ROMA (Dagbladet): Statsminister Silvio Berlusconi kommer ikke til å trekke seg fra italiensk politikk, uansett om han taper valget, «så lenge demokratiet er i fare», sier han nå. «Il Cavaliere» utkjemper en nokså vanvittig valgkamp ikke bare for å beholde makta, men også for å beholde sitt private medie-imperium, Mediaset.Venstre-alliansen Unione, med Romano Prodi i spissen, vil etter en seier innføre en lov om habilitet som gir Berlusconi valget mellom Mediaset, som eier alle landets private fjernsynskanaler, og politikken. Denne gang gjentar ikke venstresida tabben etter seieren i 1996, da de, trass i et valgløfte, lot Berlusconi fortsette som før.

ITALIENSKE VELGERE er forbausende stabile i sin adferd, i motsetning til italiensk politikk. Et knapt flertall lener mot indre høyre og høyre. Opp mot 40 prosent holder seg fast til indre venstre og venstre. Få velgere skifter mellom venstre og høyre.Omtrent ti prosent er helt fremmede for politikk og stemmer aldri. De som trolig avgjør valget nå, er de 10 til 15 prosent som er politisk følsomme og som stemmer eller sitter hjemme alt etter om de føler seg oppmuntret eller skuffet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer