Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Italias statsminister ber senatet om tillit

En tillit han trolig ikke får.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Italias statsminister Romano Prodi må i dag be senatet om fornyet tillit. Prodi mistet støtten i parlamentet da det lille partiet sentrumspartiet Udeur trakk seg fra regjeringssamarbeidet forrige uke.

President Giorgio Napolitano har rådet Prodi til å trekke seg i stedet for å risikere å tape avstemningen i senatet. Prodi har imidlertid informert presidenten om at han kommer til å gå for avstemningen, ifølge BBC.

- Det er smertefullt, men jeg må gjøre det for landets skyld. Italienerne har rett til å vite hvem som støtter min regjering og hvem som ikke gjør det, sa statsministeren til den italienske avisen Corriere della Sera.

Partileder i Udeur og tidligere justisminister Clemente Mastella gikk av da det ble kjent at det var utstedt arrestordre mot kona hans i forbindelse med en korrupsjonsetterforskning. Senere ble det kjent at også justisministeren er under etterforskning. Begge hevder sin uskyld. Mastella trakk imidlertid tilbake støtten til Prodis regjering fordi han mener at regjeringskollegiet ikke har støttet ham i det han kaller en svertekampanje mot ham. 

I går fikk Prodi fornyet tillit i underhuset av senatet. Her fikk han 326 av stemmene, 275 stemte mot. I senatet ligger han imidlertid an til å tape.

Hvis Prodi ikke får den støtten han trenger vil president Giorgio Napolitano enten utnevne en ny statsminister eller skrive ut nyvalg.

Meningsmålinger viser at dette er et valg som tidliere statsminiser Silvio Berlusconi ligger an til å vinne med klar margin.

SØKER TILLIT:  Italias statsminister Romano Prodi ber senatet om fornyet tillit i kveld. Foto: EPA/CLAUDIO PERI
SØKER TILLIT: Italias statsminister Romano Prodi ber senatet om fornyet tillit i kveld. Foto: EPA/CLAUDIO PERI Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media