Italiener arrestert for statsminister-drap

ATEN (NTB): Politiet i Hellas har arrestert en italiener som skal ha deltatt i bortføringen og drapet på den tidligere italienske statsministeren Aldo Moro i 1978.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enrico Bianco (45), som var medlem av geriljabevegelsen Røde Brigader, ble arrestert i havnebyen Aktion fredag, heter det i en uttalelse fra politiet.

Bianco, som reiste rundt med falsk pass under navnet Fulvio Folini, bodde om bord i en seilbåt.

Bianco har vært ettersøkt av italiensk politi siden april 1978. To måneder senere ble han dømt til 10 års fengsel in absentia.

Terroraksjoner

Røde Brigader gjennomførte sin første terroraksjon i 1972, da de kidnappet en forretningsmann i Milano. Han ble senere satt fri uskadd.

Røde Brigader oppsto tidlig på 1970-tallet. Høy arbeidsløshet, økende misnøye med regjeringen og en bølge av studentdemonstrasjo ner skapte på denne tiden grunnlag for politisk vold fra den ytterliggående venstresiden i Italia.

Den mest oppsiktsvekkende aksjonen fra Røde Brigaders side kom i 1978, da den tidligere statsminister Aldo Moro ble bortført og senere drept. Fem politifolk som eskorterte Moro mistet også livet. Moro ble funnet gjennomhullet av kuler i bagasjerommet på en bil 55 dager etter at han ble bortført.