Italiener drepte 3 med jaktrifle

Dataprogramerer forskanset seg og skjøt på alt som beveget seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den gjeldtyngede dataprogramereren var livredd for at kemneren skulle beslaglegge hjemmet, og forskanset seg med sin jaktrifle i den norditalienske byen Novare.

Ni og en halv time seinere lå tre mennesker døde og åtte sårede. I natt stormet spesialpoliti huset og arresterte desperadoen.

54-åringen Angelo Saccos første offer var namsmannen, som i går ettermiddag kom for å hive Sacco ut. Han ble funnet drept i trappen på innsiden av huset da politiet stormet bygget like over midnatt natt til i dag.

På utsiden lå en politimann drept, samt en motorsyklist, som ble et tilfeldig offer - skutt i det han kjørte forbi på veien utenfor.

Av de åtte skadde var flere politifolk som forsøkte å redde livet til kollegaen og motorsyklisten som lå døende utenfor huset.

Sacco skjøt på nær sagt alt som beveget, blant annet flere forbipasserende sivile biler.

Tilstanden på minst en av de åtte skadde er livstruende.

Beredskapsstyrker fra det italienske spesialpolitiet Carabinieri fant 54 åringen sittende bare i trusa i stuesofaen da de stormet huset. Der var også Saccos mor, søster, og tante.

DESPERAT: Dataprogramereren drepte namsmannen, en Carabinieri-politimann, og en motorsyklist. I ni og en halv time måtte politiet holde seg i dekning før de til slutt stormet huset. Foto: Scanpix
DESPERAT: Dataprogramereren drepte namsmannen, en Carabinieri-politimann, og en motorsyklist. I ni og en halv time måtte politiet holde seg i dekning før de til slutt stormet huset. Foto: Scanpix Vis mer

Han sitter nå i avhør.

GJELD: Dataprogramereren var så gjeldstynget at myndighetene skulle beslaglegge huset hans. Det ville han ikke gå med på.
BLODBAD: Tungt bevæpnet spesialpoliti stormet huset like over midnatt, og fant 54-åringen i trusa på sofaen. I trappa opp til andre etasje lå namsmannen død.