Italienere får 13 000 kroner for å kjøpe ny bil

Desperate tiltak for å redde europeisk bilindustri.

60 000 KAN MISTE JOBBEN: Fiats direktør, Sergio Marchionne, mener at hele den italienske bilindustrien, og med den i overkant av 60 000 jobber, står i reell fare for å gå under hvis ikke landets regjering griper inn med en økonomisk hjelpepakke.  Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
60 000 KAN MISTE JOBBEN: Fiats direktør, Sergio Marchionne, mener at hele den italienske bilindustrien, og med den i overkant av 60 000 jobber, står i reell fare for å gå under hvis ikke landets regjering griper inn med en økonomisk hjelpepakke. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 I Tyskland og Storbritannia faller bilsalget med mellom 20 og 30 prosent, mens den italienske bilindustrien endelig kan se fram mot en sårt tiltrengt redningspakke.

Regjeringen i Italia har bestemt seg for å trå hjelpende til i en tid da landets bilindustri sliter i tung motbakke, opplyser en kilde som står Berlusconi-regjeringen nær.

Bilsalget i Italia falt med 13 prosent i fjor og nedgangen vil trolig bli på 17 prosent i år.

Nyhetsbyrået AGI melder at redningspakken beløper seg til 2 milliarder euro, om lag 17,5 milliarder kroner.

Pakken inneholder ordninger der italienere kan få 1 500 euro, drøye 13 000 kroner, for å bytte inn sin gamle bil i en ny modell.

Avgiften på kjøp av bilutstyr til mer enn 10 000 euro skal også reduseres med 20 prosent.

Tidligere har det versert rapporter i italiensk media om at en eventuell redningspakke ville bli på drøye 1 milliard euro.

Verdien av aksjene til italiensk bilindustris flaggskip, Fiat, steg med mer enn 5 prosent da nyheten om redningspakken ble kjent.

Audi-salget faller

I Tyskland melder Volkswagen-eide Audi at salget i januar i år sank med 28 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, ifølge nyhetsbyrået DPA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer